lørdag den 27. oktober 2012

Ruth Rendell: Rottweileren

I bogen følger man Inez, som har en antikvitetsforretning. Efter sin mands alt for tidlige død har Inez desuden udlejet lejligheder på de øverste etager i sit hus, og vi følger de meget forskellige personer der bor her. Da forretningen ligger i stueetagen og kan bruges som adgangsvej til lejlighederne, kommer de fleste af husets beboere der jævnligt.

I nabolaget er flere piger blevet stranguleret og da en af dem tilsyneladende er blevet bidt af morderen, har han fået tilnavnet rottweileren. Hver gang han har myrdet en pige har han taget en af deres personlige ting. Det bliver ret hurtigt klart at morderen har tilknytning til Inez´ hus, da en af pigernes personlige ting findes i hendes forretning.


Citat fra bogens bagside

"Det fredelige liv i ejendommen forstyrres dog af avisernes skriverier om Rottweilerens uhyggelige hærgen i kvarteret. Navnlig breder uroen sig, da det kommer frem, at morderen måske skal findes blandt husets egne beboere."

Jeg havde ud fra ovenstående citat forventet en rigtig spændende bog, hvor uhyggen ville præge bogens handling. Det fik jeg på ingen måde. Allerede efter få sider af bogen havde jeg en god anelse om, hvem morderen kunne være og det kom til at holde stik. Efter 100 sider afsløredes morderens identitet for læseren, og herefter er gassen fuldstændig gået af ballonen. Der er intet uhygge over denne bog. Det er en god fortælling om forskellige mennesker, der lever under samme tag, og så er der lige tilsat et par mord i periferien for at kalde det en krimi. Som krimi dumper bogen totalt, men der er alligevel en god historie gemt i denne bog, og den kravler derfor op på to stjerner. Så læs den hvis du kan lide at læse om forskelliges menneskers liv og deres bevæggrunde, for flere af personerne og deres liv er rigtig godt beskrevet og absolut værd at læse om.


Vurdering: 2/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar