lørdag den 27. oktober 2012

Margit Sandemo: Heksemesteren 9 - Det flammende sværd

Ridderne af den hellige sols orden er desperate for at få den magiske sten som Dolg har i sin besiddelse. De har dog fundet ud af, at han har alt for stærke "allierede" fra åndernes verden og sætter derfor deres kræfter ind på en anden front. Nu går de efter at kidnappe Taran, Dolgs lillesøster. Taran er en uregerlig og impulsiv pige, som gør hvad hun selv har lyst til og bestemt ikke har let ved at passe på sig selv. Hun har uden at vide det fået en ny stærk skytsånd, som skal beskytte hende mod de farer hun møder på sin vej.

Et andet overnaturligt og udødeligt væsen blander sig i kampen om den magiske sten. Denne "øgle" som hedder Sigilion har fået samme ide som Ridderordenen, nemlig at kidnappe Taran for at bytte hende bort for den magiske sten.

Undervejs i denne bog bliver heksemesterens familie blandet ind i Isfolkets skæbner, og det er et hyggeligt gensyn af kendte skikkelser, som jeg synes fungerer fint i fortællingen. Generelt er bogen ret spændende og Taran er en skøn karakter at følge og lære nærmere at kende.



Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar