søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Spøgelsesborgen

Sharon er opvokset på et børnehjem og er så heldig at få en plads i huset hos den venlige fru Moore. Fru Moores datter Linda narrer Sharon hen til et hus, hvor hun har myrdet sin elsker og får derved Sharon beskyldt for mordet. Advokaten tror dog på Sharons uskyld og hjælper Sharon til at flygte. Sharon havner dermed på en lille Ø ud Canadas kyst, hvor kvinder kommer til for at gifte sig med minearbejderne. Hele konceptet er Sharon meget imod og alligevel ved hun at hun har 3 måneder til at finde sig en mand, hvis ikke hun vil sendes tilbage til sin skæbne som mordsigtet.

Sharon får det dog slet ikke nemt på den lille ø, for via aviserne har de andre kvinder hurtigt fundet ud af at Sharon er mistænkt for mord og dermed bliver hun frosset ud i det lille samfund. Peter og Gordon - de øverstbefalende i minen fatter dog sympati for Sharon og hun hjælper dem med administrationen. På øen sker der flere mystiske ting, bl.a. er der et spøgelsesslot, hvor folk bliver syge med mærkelige udslæt når de nærmer sig. Desuden sker der et ganske betragteligt svind af ædle mineraler fra minerne, som endnu ikke har kunnet opklares. Da Sharon er ved at falde til på øen, sker det værst tænkelige: Linda Moore kommer til øen og formår hurtigt at vende stemningen fuldstændigt mod Sharon. Sharons tid på øen er ved at rinde ud, og må hun nu tage tilbage og måske dø pga. et mord som hun aldrig har begået?

Bogen er rimelig forudsigelig i handlingens grundforløb og alligevel er der spænding undervejs. Dejlig læsning, hvis man har brug for at koble lidt af og læse en bog som ikke kræver for meget hjerneaktivitet. Sandemo har en skøn måde at fortælle på og her er det jo ikke så svært at skelne mellem de gode og onde.


Vurdering: 4/5  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar