søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Sagaen om Isfolket 3 - Plejedatteren

I denne tredje bog om isfolket følger vi Tengel og Siljes plejedatter Sol. Sol har nu i 5 år hjulpet Tengel med at passe og pleje de syge, og næsten afholdt sig fra at eksperimentere med sine trolddomsevner. Rastløsheden har dog fat i hende, og hun kommer nu til Danmark og bor i nærheden af sin bror Dag.

Sol bliver meget afholdt i Danmark, bl.a. fordi hun ved hjælp af sine specielle evner hjælper sin værtsfamilie. Sol søger kontakt med ligesindede, men de er ikke nemme at finde. Den gamle heks Hanna fra isfolkets dal nævnte dog for lang tid siden et sted i Sverige, hvor hekse og troldkarle mødtes hver måned ved fuldmåne, så Sol prøver denne mulighed for at finde ro i sit sind. I bogen følger vi også søsteren Liv, som gifter sig og gennemgår en voldsom forandring i tiden efter brylluppet.

Bogen er godt skrevet, og især Sol beskrives så levende at man som læser kan leve sig meget ind i hendes situation og kun kan holde af hende. Liv synes jeg til gengæld portrætteres meget naiv, men alligevel ok i forhold til hvor begrænsede muligheder for oprør kvinder havde på den tid, hvor handlingen udspilles. Har du mod på en saga på 47 bind, så kan bøgerne varmt anbefales herfra. Dette er indtil videre min favoritbog i sagaen, men læs selv og bliv grebet af den urolige Sols skæbne og lysten til at følge isfolkets videre skæbne.


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar