mandag den 29. oktober 2012

Maya Snow: Sværdets søstre 1

Denne bog henvender sig til større drenge og piger som godt kan lide en historie med action og drama. Den handler om den gamle japanske samuraikultur. Bogen starter en smule tungt med en del japanske udtryk og lange navne i første kapitel, men giv den en chance, det vil du ikke fortryde.

Bogen handler om familien Yamamoto. Pigerne Kimi og Hana er døtre af den folkekære og højtstående jito (manden som har ansvaret for en provins). Pigerne er meget fascineret af samuraiernes kampteknikker og har selv trænet en del trods det er de er piger. Et forfærdeligt forræderi indenfor familien fører til at pigernes far dræbes og de selv må flygte for at redde livet. De forklæder sig som drenge for ikke at kunne genkendes og søger ly i en af de bedste samurai-skoler i landet hos Mester Goku. Kimi og Hana ønsker at blive så gode samuraier, at de kan hævne det som skete mod deres far, men de har meget at kæmpe mod.


Efter den lidt tunge start er bogen flydende skrevet og utrolig spændende. Gennem et kapitel bygges spændingen op for at være på sit højeste lige når det slutter, og man er bare nødt til at fortsætte med næste kapitel. Bogen har grebet både mig og mine 2 sønner på 9 og 15 år, så den spænder bredt. Dog gør de mange japansk inspirerede udtryk, at den virker bedst som højt-læsningsbog for ham på 9 år. Handlingen synes jeg flere steder minder mig lidt om "Harry Potter" serien, skolens leder Mester Goku minder utroligt meget om Dumbledore og også andre steder kunne jeg drage lidt paralleller. Men læs den og døm selv, vi glæder os i hvert fald til næste bog i serien udkommer i starten af 2009!



Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar