søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Heksemesteren 13 - Klostret i tårernes dal

Danielle er faret vild på vej hjem til Theresenhof. Hun møder i skoven den unge Leonard, som tror han har mødt en fattig pige og er opsat på at få lidt fornøjelse ud af den uskyldige, søde pige. Inden han når så langt, finder han dog ud af, at det er en ung adelsfrøken, som har krydset hans vej. Han følger så Danielle hjem og bliver efterfølgende belønnet af Hertuginde Theresa. De to unge mennesker har dog forelsket sig i hinanden, og sådan går det til at Leonard pludselig kommer med på den næste opgave i kampen om den hellige sol.

Deres næste opgave er at finde et gammelt kloster, det viser sig dog ikke at være så let endda. Det gamle kloster ligger på et meget utilgængeligt sted og er nu en ruin. Da de er ved klostret advarer Farangilen, den ene af de store ædelstene som de har fundet, om at fare er på færde. De tager dog ikke denne advarsel så alvorligt, men det viser sig at kunne blive skæbnesvangert for den lille gruppe.

Bogen er spændende, faktisk fra start til slut. Jeg synes, at en af de gode sider ved denne serie er, at man som læser følger de samme personer undervejs i hele serien selvom der selvfølgelig kommer nye til. Det gør ikke persongalleriet så indviklet som i en af Sandemos andre successerier, "Isfolket". 


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar