søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Sagaen om Isfolket 38 - Skjulte spor

Den onde Tengel er vågnet af sin døs og forsvundet fra grotten, og eftersom vi nu er nået til 1939, så er det jo ikke så svært at gætte sig til at han er medvirkende årsag til at 2. verdenskrig bryder ud. På Lindealléen tager de deres forholdsregler nu hvor de ved at Tengel er løs, deres børn sendes væk fra det sted som Tengel hele tiden har overvåget med sine tanker.
Vi følger Karine Volden, som er blevet voldtaget som barn uden dog at have fortalt dette til nogen, det gør hende dog til en sky og indesluttet pige. Hendes bror Jonathan får rodet sig ind i modstandsbevægelsen, og da de har brug for en pige ved han, at han kan stole på Karine. Desværre går noget galt og den sårbare Karine føler sig skyldig, da hun erfarer at broderen er endt i en af tyskernes frygtede koncentrationslejre.

Samtidig med fortællingen om Karine, følger vi forfædrenes kamp for at finde og uskadeliggøre den onde Tengel. Der lægges op til en spændende og endelig kamp mod den onde Tengel, men stadig er det ikke løftet sløret for ret mange af isfolk slægtens hemmeligheder. 


Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar