søndag den 28. oktober 2012

Manu Sareen: Iqbal Farooq og den indiske superchip

Denne bog om Iqbal Farooq og hans ikke helt almindelige familie tager sin begyndelse ved indvielsen af elefanthuset i Zoo. Her kommer Iqbal i besiddelse af en indisk chip, som man normalt bruger til at spore elefanter med. Ved et fysik forsøg på skolen benytter Iqbal denne chip som en del af et batteri og et eller andet går grueligt galt, for deres forsøg eksploderer og pludselig er den lille chip blevet selvlysende, og der sker underlige ting med de elektriske installationer, når den er i nærheden. Det går op for Iqbal og hans venner, at de nu har en helt enestående chance for at hjælpe verden til at få miljøvenlig energi via chippen.

Men, men noget går galt og rygtet spredes hurtigt om den indiske chip, som har uanede kræfter og kan være mange penge værd. Motorcykelbanden "Helles Øgler" og de yderst hemmelige og farlige "Imamer i pyjamas" jagter pludselig Iqbal, hans venner og den famøse lille chip. Det kommer der en forrygende morsom historie ud af - så læs bogen og grin med.


Bogen er fuldstændig usandsynlig i sin handling, men der er så mange sjove betragtninger om livet i lille Danmark, at den er meget læseværdig. Forfatteren er så kreativ undervejs, at det er en fornøjelse at læse med. Min søn på 10 år er ikke så begejstret for bogen, men jeg tror det hænger sammen med, at han synes den er svær at læse pga. sit lidt skæve indvandrer dansk mange steder i bogen, for handlingen synes han er sjov. Bogen får topkarakterer herfra :-)



Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar