søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Under evige stjerner

Hovedpersonen Inga er på mange måder en voldsomt naiv og meget beskyttet ung pige, hun har indtil nu levet som smedens datter og været forskånet for omverdenens hårde liv. Smeden har været på togt og Inga smutter om aftenen ud for at se efter ham, men hun overfaldes af en flok krigere, som tror hun er en letlevende kvinde. Pludselig kommer en ung mand hende til hjælp - det er Ormund som har viet sit liv til at være en af Kong Sigurd Jorsalfars meget betroede mænd, han har dermed aflagt ed på at holde sig langt fra kvinder.

Inga og Ormund kommer dog på en lang og farefuld rejse sammen med hendes far og en flok krigere, og tingene udvikler sig således at hendes far dør og Ormund overtales til at få Inga som myndling - en opgave han tager meget alvorligt. Ormund og Inga føler sig begge meget tiltrukket af hinanden og Inga har derfor ikke øje for nogle andre mænd, men de kan jo ikke få hinanden da Ormund ikke må gifte sig.

Bogen er flere steder ret langtrukken og Inga er beskrevet som alt, alt for naiv - men det er da en sød historie, som sagtens kan underholde i nogle timer hvor man trænger til at slappe af.


Vurdering: 3/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar