søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Sagaen om Isfolket 32 - Hunger

Dette er bog 32 af 47 i "Sagaen om isfolket". I denne bog følger vi Christoffer Volden, som er blevet en ung kirurg, som arbejde på et hospital i Lillehammer. Han kommer ved et tilfælde til at redde den unge Marit i Svelten. Marit har aldrig været vant til andre menneskers omsorg, tværtimod er hun vokset op hos en far, som forlangte at hun passede ham samtidig med, at han fortalte hende hvor umulig hun var.

Christoffer bringer Marit med til hospitalet, da hun er døden nær af underernæring og samtidig meget syg af blindtarmsbetændelse. Marit forelsker sig hovedkulds i Christoffer, og Christoffer får letsindigt erklæret Marit sin kærlighed og lover hende ægteskab for at glæde hende og i den tro, at hun jo alligevel dør inden længe. Men mod al forventning og med lidt hjælp fra isfolkets "magi" kommer Marit sig pludselig alligevel og nu har Christoffer så et problem. Han ønsker jo ikke at såre Marit, som har så ringe et selvværd, men samtidig synes han heller ikke han kan løbe fra sit ord til sin unge, rige forlovede Lise-Merete.

Denne bog er som de forrige ret fantastisk, det er utroligt som Margit Sandemo forstår at holde rede på sit persongalleri og sin handling gennem så mange bøger, samtidig med at hun formår at fange læseren ind i den aktuelle historie og skæbnefortælling. I denne bog støder vi igen på den mystiske Marco, og det øger kun mystikken og læserens higen for at vide mere - men da der endnu er 15 bøger tilbage i serien, så går der jo en rum tid før nysgerrigheden tilfredsstilles, og heldigvis for det - så er der jo stadig mange timer til gode med den skønne isfolk-familie.



Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar