lørdag den 27. oktober 2012

Margit Sandemo: Farlig flugt - Draugens hånd

I denne bog af Sandemo er samlet to af hendes ret korte romaner. Den første handler om den meget naive Johanne, som er forelsket i en fyr, som hun tror gengælder hendes kærlighed. Det viser sig dog at han i stedet kan lide hendes bedste veninde, som han indleder et forhold til. Johanne får dette fortalt på en hård og brutal måde, og de to elskende nærmest fordriver hende fra byen. Johanne tager op i onklens hus i vildmarken hvor hun finder kærligheden, men hvor hun også finder ud af at nogen forfølger hende.

Denne korte roman fandt jeg ret intetsigende. Alle personerne er så klicheagtige at de virker irriterende og det er derfor svært at leve sig ind i handlingen.

Den anden kortroman "Draugens hånd" handler om den unge pige Jenny, hvis bror netop er død. Tilsyneladende er broren død af et hjertetilfælde, men Jenny tror ikke på at hendes bror er død af naturlige årsager. Hans seneste breve tyder på at der er sket noget som evt. kunne bringe ham i fare. Jenny tager til det afsides sted hvor broderen døde og prøver at finde hoved og hale i hvad der er sket.

Denne roman er meget mere Margit Sandemos sædvanlige standard, for her bygges en spænding op gennem bogen og de forskellige ender knyttes fint sammen til sidst. God og underholdende fortælling.

Så samlet set må bogen have en middel bedømmelse med 3 stjerner.


Vurdering: 3/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar