mandag den 29. oktober 2012

George D. Shuman: Fortabte piger

Den blinde Sherry Moore har den evne at hun ved at berøre et dødt menneske kan se hvad de har tænkt i de sidste 18 sekunder af deres liv.

Dette er den 3. bog i serien om Sherry og denne gang kaldes hun ud for at hjælpe med at finde nogle nødstedte bjergbestigere. Den ene er nemlig fundet død og måske kan Sherry ved at berøre ham få en ide om hvor de andre befinder sig. Da hun rører den døde bjergbestiger får hun også set nogle helt andre oplevelser, som den døde har haft. Sherry ser et rødt rum med kvinder som er tatoveret i ansigtet og som mishandles af nogle mænd. Dette syn har Sherry svært ved at glemme og det gør at hun blandes ind i en farlig sag om menneskehandel, mishandling og prostitution.

Sideløbende med dette hører vi også om et par kvinder som af hver deres uheldige sammentræf havner i kløerne på menneskesmuglerne. Vi hører hvordan de langsomt nedbrydes mentalt og mishandles under processen med at gøre dem klar til et hårdt prostitutionsmarked.

Bogen er uhyggelig og samtidig åndeløst spændende. Det er næsten ubærligt at læse om hvad kvinderne udsættes for. Desværre er en sådan ondskab jo ikke kun fiktion, men at læse om det sætter nok hverdagen i et andet perspektiv for mange. Så er du ikke alt for sart og kan lide en utroligt spændende krimi, så er dette en bog lige for dig. 


Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar