mandag den 29. oktober 2012

Maya Snow: Sværdets søstre 3

Vi glædede os meget til at denne tredje bog i serien om "Sværdets søstre" skulle komme, for de foregående har bare været utroligt spændende. Nu kan vi så se at fjerde og sidste del af "Sværdets søstre" kommer i 2010 - og det bliver skønt, men også lidt vemodigt endelig at få slutningen på det lange drama om søstrenes kamp for retfærdighed og gode forhold for befolkningen.

Denne bog starter hvor den sidste slap med at Kimi, Hana, Moriyasu og deres mor skjuler sig for den onde jito Hidehira. Han erobrer dog større og større områder og befolkningen lider voldsomt under hans hårde styre og magtbegær. Den lille familie vil nu forsøge at få foretræde hos Shogunen, og håbe på at han og hans hær kan overtales til at hjælpe dem i kampen mod den jito Hidehira. Men det bliver ikke let og de skal også kæmpe mod onde og fordrejede rygter om hvad der egentlig skete da deres far blev dræbt. Som tidligere er det heller ikke lige til hvem, der venner og hvem, der er fjender - også denne bog byder på overraskelser.


Bogen har et lidt lavere tempo end de tidligere. I stedet for de direkte kampe, er denne bog mere en beskrivelse af "kamp i takt og tone". Men forfatteren fanger alligevel læseren ind med alle sine utroligt gode beskrivelser af både situationer, stemninger og mennesker. Sidst i bogen stiger tempoet igen og bogen er ikke til at slippe. Det er ikke nemt at skulle vente til næste år med at få slutningen.



Vurdering: 5/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar