søndag den 28. oktober 2012

Margit Sandemo: Nattens tårer

Taran har som barn været udsat for voldsomme drillerier fra de andre børn, men en dreng som hed Sjur blev mobbet mere end hende. Sjur og Taran fandt derfor sammen og udviklede et rigtig godt venskab og Taran fandt ud af, at selvom Sjur ikke var god til det boglige, så var han absolut ikke dum og han var rigtig god mod dyr. Taran og Sjur mister forbindelsen med hinanden pga. en pludselig flytning.

Nu er Taran blevet voksen og har været til en middag sammen med sin næsten forlovede Inge. Da de alle er gået hver for sig bliver en af de andre gæster udsat for et voldtægts- og mordforsøg. De mulige gerningsmænd er ikke mange, for de har befundet sig på en afsides ø, men det bliver Tarans tidligere barndomsven Sjur som bliver udpeget som skyldig - men kan han have forandret sig så meget på de år og dermed være blevet en voldsmand?


Bogen er ok, hurtigt læst og ikke noget der behøver at tænkes nærmere over. Dog synes jeg alligevel der er lidt mere i denne bog end den forrige i Sandemo-serien. Der var i hvert fald nogle steder i bogen som fint beskrev et rigtigt venskabs karakter og også hvor hurtigt omgivelserne bedømmer/fejlbedømmer og vurderer en person uden det rette grundlag, det kan godt give lidt stof til eftertanke.


Vurdering: 3/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar