fredag den 31. maj 2013

S. J. Watson: Før jeg lukker øjnene


Hovedpersonen Christine vågner op en morgen og aner ikke hvor hun er og hvem manden ved siden af hende er. Da hun kommer ud på badeværelset bliver hun meget overrasket og fortvivlet over sit eget udseende, hun er mindst 20 år ældre end hun selv erindrer. Sådan starter alle Christines morgener, for hun kan kun huske hvad der er sket siden hun sidst har sovet og starter således på ny hver morgen. Christine har nemlig været ude for en ulykke for mange år siden og lider af en speciel form for amnesi. 


Christines næste problem er at hun ikke ved hvem hun kan stole på… Hendes mand virker omsorgsfuld og sød ved hende, men hun er overbevist om at han ikke fortæller hende hele sandheden. Christine finder ud af at hun mødes med en læge, som prøver at hjælpe hende med at få det bedre. Han har bedt hende om at skrive dagbog og ringer hver formiddag og minder hende om hvor hun kan finde sin dagbog. Christines mand aner intet om at Christine mødes med denne læge, og Christine er sikker på at det er nødvendigt at holde hemmeligt – men ved ikke hvorfor..


Bogen er ikke vanvittigt spændende som jeg ville have troet både ud fra dens genre, som jo er thriller, men også ud fra de mange vanvittigt gode anmeldelser bogen har fået. Selvfølgelig er der lidt spænding i at Christine lige så stille får læst sig igennem sin dagbog og derfor får stykket nogle ting sammen fra de sidste uger, men det er sådan på det jævne. Bogen slutter dog af i et hæsblæsende tempo og de løse tråde samles fint til slut. Men alligevel som helhed kun en ok bog, måske især fordi jeg havde noget høje forventninger og så er det jo svært ikke at skuffe.


Vurdering: 3/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar