mandag den 13. maj 2013

Vibeke Manniche: Skrøbelige hjerter





Den unge læge Anna Storm arbejder på skadestuen og har et hårdt arbejdspres. Hun er ikke særlig vellidt af kollegaer og gør da heller ikke noget for at blive det. Anna behandler en mand som er direktør i et firma som arbejder med udvikling af lægemidler. Han har været udsat for en trafikulykke, men Anna vurderer ham som uskadt. Anna erfarer senere at manden er død tilsyneladende efter et selvmord. Anna undersøger sagen nærmere, både fordi hun vil være sikker på at hun ikke selv begik nogle fejl da hun selv behandlede manden, men også fordi hun undervejs gør nogle interessante fund. 

Bogen er lagt op til at være en spændingsroman, men der går MEGET lang tid før der flyder bare en smule spænding ind i handlingen. Hovedpersonen virker noget indskrænket i sit menneskesyn og noget intolerant. Først og fremmest er der nogle scener hvor der er beskrevet nogle noget besynderlige hændelser i forbindelse med kvinder med indvandrerbaggrund. Bl.a. beskrives der hvordan en kvindelig læge med tørklæde bliver overfuset af en pårørende, fordi hendes tørklæde går op og berører den pårørendes mor. En scene hvor den pårørende beskylder lægen for at pådutte moderen den muslimske tro. På mig virker det som nogle holdninger forfatteren skal have ud mellem sidebenene, for det har ingen relevans for handlingen som sådan – og virker helt malplaceret. Ligeledes en beskrivelse om en mand, som tillader sig at have sex med sin demente hustru – igen beskrevet på en meget intolerant måde og uden relevans i handlingen.

Så bogen imponerer absolut ikke – sproget er ikke flydende og læseren irriteres af at der ikke er luget ud i diverse formuleringsfejl. Handlingen har ikke et naturligt fremadskridende forløb, men famler lidt i flere retninger til forfatteren endelig til slut finder en smule spænding at krydre med. Da det er forfatterens debut som skønlitterær forfatter, så runder jeg op til 2 små stjerner.

Vurdering: 2/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar