fredag den 5. april 2013

J. K. Rowling: Den tomme plads

Bogen handler om den lille by Pagford og byens sogneråd, som vel nærmere skal betegnes som en slags byråd. Et af rådets medlemmer Barry Fairbrother dør pludseligt og efterlader en tom plads i sognerådet. Eftersom sognerådet er delt i to fraktioner kan den tomme plads få stor betydning for afgørelsen af en vigtig sag. En del af beboerne i Pagford er trætte af boligområdet ”The Fields” som er beboet af den absolut laveste sociale klasse. The Fields er egentlig bygget af nabobyen, men pga. dets placering nærmest Pagford, så hører børnene til i Pagfords skoledistrikt. The Fields huser også et misbrugscenter og fremtrædende borgere i sognerådet er nu for at skille sig af med både The Fields og misbrugscenteret. 

Gennem bogen følger vi de forskellige borgere i Pagford, men vi følger også Krystal Weedon, som er en 16-årig pige fra The Fields. Hendes mor er misbruger og på randen til at tabe forældremyndigheden over Krystals lillebror Robbie. Krystal kæmper med næb og kløer for at holde lillebroderen hjemme. De Pagford borgere vi møder gennem bogen har generelt svært ved at se ud over deres egen lille næsetip og fremstår utrolig snæversynede og usympatiske. 

Hvis bogen havde været skrevet af en anden forfatter havde jeg hurtigt lagt den fra mig, og det skulle jeg måske have gjort. Den har på ingen måde beriget mig med en speciel læseoplevelse eller noget jeg vil huske efter at have læst et par bøger mere – desuden kan man heller ikke beskylde bogen for på nogen måder at være underholdende. Krystals skæbne er da gribende, men  ud over det er bogen en ualmindelig trist og grå oplevelse – læs noget andet, der findes ualmindelig mange bøger som er så meget bedre! 

Vurdering: 2/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar