tirsdag den 16. april 2013

Tess Gerritsen: The apprentice

Dette er anden bog i serien om Isles og Rizzoli. Jane Rizzoli bliver kaldt ud til et mord og til sin rædsel finder hun samme signatur, som seriemorderen ”kirurgen” brugte for et år siden til Rizzoli var med til at sørge for at han blev fanget. ”Kirurgen” sidder dog i et sikret fængsel og ham kan det derfor ikke være. I efterforskningen dukker en FBI agent pludselig op og begynder at følge efterforskningen og stille spørgsmål uden dog at løfte sløret for hvorfor FBI pludselig er involveret i sagen. Flere mord sker og efter næsten samme ”opskrift” som det første. Har ”kirurgen” kontakt med denne nye massemorder og oplærer ham?
Pludselig tager sagen en drejning, da det lykkes ”kirurgen” at undslippe fra fængslet, og nu er der ingen tvivl om at de to mordere samarbejder. Deres næste offer har de nu bestemt skal være den kvinde som jagter dem, altså Jane Rizzoli….

Bogen er meget velskrevet. Hele vejen gennem bogen får man små indblik i ”kirurgens” tanker og ”morddrømme/planer”. Jane Rizzoli er stadig den seje politikvinde, som på ingen måde vil virke svag selvom hun jo var meget tæt på at miste livet pga. ”kirurgen” inden han blev fanget for et år siden. Det er med til at skabe nogen spænding undervejs fordi hun går sine egne veje og det gør hende sårbar. Bogen er hele vejen igennem spændende og er en rigtig pageturner også selvom selve slutningen ikke var så overraskende endda. Jeg glæder mig til næste bog i serien.

Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar