lørdag den 6. april 2013

Thomas Enger: Skindød



I denne krimiserie af Thomas Enger følger vi Henning Juul, som er reporter på en netavis. Henning har været udsat for en personlig tragedie, han har set sin 6-årige søn brænde ihjel og kom også selv til skade i branden. Henning er nu efter langvarig orlov på vej tilbage til sit job, men med talrige ar på sjælen. 

Hennings starter med at skulle dække sagen om en kvinde der findes død i et telt, halvt begravet og tilsyneladende stenet til døde. Kvinden er også blevet pisket og har fået sin ene hånd skåret af inden hun døde. Ret hurtigt retter mistanken sig mod kvindens muslimske kæreste, men Henning finder nogle spor som leder ham i en helt anden retning.

Gennem hele bogen dukker der glimt op af Hennings egen fortid og på denne måde lærer læseren gradvist hovedpersonen at kende. Jeg kan egentlig godt lide denne måde at beskrive en hovedperson og synes heller ikke det gør noget at det fylder en del i bogen, for hovedpersonen virker troværdig i sin fremtoning. Krimiaspektet er ok, lidt langtrukkent til tider, men jeg synes alligevel historien holder. Jeg glæder mig til at fortsætte med de næste bøger i serien.

Vurdering: 4/5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar