søndag den 3. august 2014

Mere tolerance i trafikken - tak!

Dagens pause ved havnen i Stavreby
Søndagens vejrudsigt bød på tordenbygevejr, men da det var ved at være tid at køre i cykelklubben så vejret ok ud. Afsted med mig. 

Det blev da heller ikke vejret der var den værste modstander på dagens tur, nej det blev hidsige bilister desværre. På de små veje kører vi to og to, som vi jo ifølge færdselsloven må, men selvfølgelig kører vi ind på linje hvis der er nogen som har svært ved at komme udenom eller det på anden vis er hensigtsmæssigt. 

Vi var kun nået til Næstelsø, da en hidsig bilist kørte meget tæt forbi vores gruppe - det afstedkom et par forskrækkede råb. Den hidsige bilist bremsede op lige foran os med hurtig nedbremsning til følge og endnu en farlig situation pga. den bilist. Bilisten smækkede bildøren op og var på krigsstien - vi kørte stille og roligt videre.  Lidt senere på turen havde vi igen en bil som kom meget tæt på os, fordi den forsøgte at overhale selvom der kom en modgående bil.

Hvad er det der giver den aggressivitet i trafikken? Hvorfor er det at især en gruppe cyklister kan tænde det værste i en helt almindelig og ellers fredelig bilist? Selvfølgelig er der fejl på begge sider - men det ville sandelig ikke skade danskerne at huske deres tålmodighed når de bevæger sig ud i trafikken og stik medtrafikanterne et smil i stedet for horn, vrede ord og en knytnæve. 

Nå tilbage til dagens tur. Vi havde desværre et styrt på vej mod Præstø fjord og her var der ingen bilist indblandet - men det sker jo desværre at man kommer for tæt på hinanden i en gruppe. Vi fik lidt byger undervejs, men ikke så vi blev helt gennemblødte og solen tittede da en hel del ned på os. Vi holdt pause på havnen ved Stavreby, det var dejligt lige at strække ben og ryg :-)

På vej hjem blev himlen mere og mere truende sort, men det holdt tørvejr til ca. 10 min efter jeg var kommet hjem - det var da god planlægning...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar