torsdag den 27. juni 2013

Henrik Day Poulsen: Medicin der dræber


En fiktiv historie om læger og medicinalindustriens indbyrdes afhængighedsforhold og hvordan dette nogen gange kan blive et for tæt og uetisk forhold, lyder som et rigtig spændende setup. Når forfatteren så samtidig er en psykiater som skriver fantastiske fagbøger, så skulle garantien for nogle gode timers læsning være hjemme. Men nej – et stort rungende NEJ. Sådan var det så ikke!


Rigtig mange ting er gået galt i denne bog. For det første er personerne alt for karikerede, så de bliver irriterende at læse om. Samtidig skurrer det bare i ørerne at kalde medicinalfirmaet for ”Det store firma”. ”Det store firma” har også en krise som gør at de skaber en profil som er helt hen i skoven – jeg tror ikke at mange læger ville finde sig i en behandling som den de får her. Hovedpersonen Ann beskrives først som uintelligent og vælges derfor af ledelsen til at få firmaændringerne igennem i afdelingen i København. Dog er Anns handlinger så udspekulerede og manipulerende, at jeg formoder at der må kræves en del intelligens for at gennemføre det. 


Flere steder bliver beskrivelserne hjulpet så famlende på vej af forfatteren, at jeg som læser er ved at få nok. Der er grænser for hvor mange gange tingene skal skæres ud i pap – hallo som læsere kan vi godt selv tænke… Når man læser det samme der bliver pointeret igen og igen så får man altså nok.

Flere falder plottet helt fra hinanden, f.eks. da en dørmand genkender en udklædt dame, men at hun kan narre sin kæreste med sin udklædning selv mens hun går i seng med ham – altså helt ærligt!!!

Det eneste gode jeg kan sige om bogen er de fakta stykker omkring vilkårene for medicinal virksomheders og lægers samarbejde. Fint og informativt. Men for lidt til at jeg overhovedet kan anbefale bogen – den lander allernederst med kun en stjerne!

Vurdering: 1/5  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar