lørdag den 17. august 2013

Ole Clifford: Det 11. bud

Et hold arkæologer graver på en byggeplads nær Napoli og de finder en rigtig gammel krukke fra omkring 2000 f. Kr. Der er nogle fragmenter i krukken med mystiske inskriptioner. Disse inskriptioner kan vende op og ned på flere religioners ophav og rummer en helt utrolig historie. Inden nogen får nys om hvad krukken gemmer på, forsvinder en arkæolog dog med den, da der er en privat samler som vil betale mange penge for en unik genstand.

Vi følger den italienske udgravningschef Giancarlo Vincenti og hans kæreste den danske arkæolog Cristina Nielson. De må pludselig se sig selv som hovedmistænkte i sagen og får derfor travlt med at lave deres egen efterforskning i sagen. De har dog nogle meget magtfulde modstandere bl.a. en mafiagruppe, pengestærke bagmænd og samfundsspidser, som alle har deres modsatrettede interesser. Sideløbende med sagen hører vi om eksperters bedømmelse af krukken og fragmenterne.

Jeg er jo stor fan af Ole Cliffords bøger, men denne lever ikke fuldt op til de andre jeg har læst. Bogen starter lidt langtrukkent og med rigtig mange detaljer som jeg ikke synes gør noget godt for handlingen. Men læs endelig videre, for når først handlingen kommer rigtig i gang, så fortsætter den i vanlig Clifford stil med fart over feltet. Jeg blev godt underholdt og grebet af spændingen undervejs, men den langsomme start trækker en stjerne.


Vurdering: 4/5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar