torsdag den 3. juli 2014

Lisa Genova: Stadig Alice

Alice Howland er 50 år gammel, professor i kognitiv psykologi ved Harvard University og internationalt anerkendt for sit faglige virke. Alice er karrierekvinde, men også familiemenneske. Alice har travlt og da hendes hukommelse begynder at svigte tilskriver hun det stress og måske overgangsalder, men virkeligheden er en anden og langt mere skræmmende. Alice lider nemlig af Alzheimers sygdom.

Vi følger Alice fra forholdsvis velfungerende da hun får stillet sin diagnose og må fortælle sin familie den forfærdelige sandhed og vi følger hendes rejse ind i tiltagende desorientering og mentalt mørke.

Bogen er meget skræmmende, lige præcis dette kan jo ramme alle og tanken om at man selv eller en af ens kære skal igennem et lignende forløb er skrækkelig. Meget rammende udtaler Alice på et tidspunkt i bogen, at var hun dog bare ramt af kræft som er mange menneskers værste frygt, så havde der da i det mindste været et håb om helbredelse. Tankevækkende og skræmmende bog, men absolut anbefalelsesværdig.


Min vurdering: 5/5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar