onsdag den 10. juli 2013

Julie Hastrup: Det blinde punkt

I denne anden bog om Rebekka Holm har hun forladt sin stilling i Rejseholdet og er nu igen blevet efterforsker i drabssektionen ved Københavns politi.  Sagen som Rebekka denne gang bliver involveret i, drejer sig om mordet på en kendt socialrådgiver, som bliver fundet på Kastellet i København. Liget er yderligere maltrakteret fordi det først findes da en gartner kører ind i det med sin rotorklipper. Da det har regnet voldsomt i timerne efter drabet er sikringen af spor også vanskeliggjort.

Sideløbende med efterforskningen af drabet sker der en serie brutale voldtægter. Lignende sager er kendt fra Sverige og der kommer derfor en efterforsker fra Sverige for at hjælpe med sagen om de danske voldtægter.

Rebekka har travlt med både mordsag og også lidt voldtægtssagen, men samtidig kæmper hun for at holde liv i sit langdistanceforhold til Michael, som stadig arbejder og bor i Ringkøbing. Rebekka ved dog ikke rigtig om forholdet kan blive til mere, for Michael er bundet til Ringkøbing pga. sin datter og Rebekka vil i hvert fald ikke flytte til Ringkøbing.


Bogen er god og der er en tilpas fordeling mellem Rebekkas privatliv og efterforskningerne. Der er også en vis del spænding, men spændingen topper aldrig helt og derfor må bogen nøjes med en middelkarakter. Jeg glæder mig dog til at læse de næste bøger i serien om Rebekka. 

Vurdering: 3/5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar