onsdag den 30. oktober 2013

Giorgio Faletti: Øjet der ser

Denne forfatter har jeg flere gange fået anbefalet, så det var med stor spænding at jeg kastede mig ud i at læse en af hans bøger.

I New York dræbes borgmesterens søn på bestialsk vis og liget er anbragt så det refererer til tegneserien Radiserne. Samtidig antydes der at dette mord ikke bliver det sidste. Derfor er opklaringen et kapløb med tiden. Borgmesterens halvbror Jordan Marsalis har tidligere været ansat i politiet og er en erfaren efterforsker, han er dog blevet afskediget i unåde pga. en skandalesag. Jordan inddrages dog nu i efterforskningen på befaling fra borgmesteren.

En italiensk kriminalkommisær Maureen Martini kommer under tragiske omstændigheder til New York og bliver også inddraget i efterforskningen på sidelinien sammen med Jordan Marsalis. Maureen har fået synes tilbage efter en kompliceret øjenoperation, men der er en bivirkning – tilsyneladende ser hun glimt fra den persons liv som hun har modtaget hornhinder fra, dermed bliver hun indehaver af vigtige spor i mordefterforskningen.

Jeg kunne rigtig godt lide den måde som denne bog er bygget op.  Man følger skiftevis hovedpersoner og ganske langsomt lærer man dem at kende gennem nutidige handlinger men også tilbageblik til deres tidligere liv – det gør bogen spændende i forhold til andet end mordefterforskningen. Undervejs følger man også de kommende ofre inden det er ”deres tur”. Som en god krimi så tvistes tingene lige til sidst men de løse ender samles alligevel på fineste vis. En rigtig god og underholdende krimi.


Vurdering: 4/5 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar