mandag den 23. september 2013

Grégoire Delacourt: Ønskelisten

Tænk hvis du vandt i lotto…

Jocelyn er 47 år gammel og synes hun har et ganske almindeligt liv. Hun har sin egen sybutik og en blog som hun hygger sig med at opdatere jævnligt. Hun er gift med en ganske almindelig mand. Hun er gode venner med tvillingerne som har en frisørsalon ved siden af hendes forretning og de lokker hende en dag til at købe en lottokupon. Det usandsynlige sker, Jocelyn vinder den helt store gevinst, 18 millioner euro.

Jocelyn tænker over hvad hun egentlig gerne vil med sit liv, nu hvor hun har en verden af økonomiske muligheder og hun indkasserer derfor ikke med det samme sin store gevinst og fortæller heller ikke nogen at hun har vundet. Jocelyn laver sig en ønskeliste over ting som hun nu vil købe. En jakke. En bademåtte. En tur til London og besøge datteren osv. Men vil pengene ødelægge det liv hun jo faktisk holder af?

En ganske sød og kort bog med gode tanker omkring om hverdagen nu egentlig er bedre end vi går og bilder os ind. Har vi brug for drømme, som bare er og bliver drømme? Bliver vi lykkeligere af at få flere penge? Bogen lister mange gode tanker op undervejs.

SPOILER (det lyse tekst):
Men der er også passager i bogen som bare ikke er realistiske. Mandens fund af checken…helt ærligt hvem pokker finder pludselig på at kigge efter noget på det gemmested Jocelyn har valgt – ikke troværdigt. Mandens reaktion måske realistisk nok, men det der efterfølgende sker tror jeg ikke på ville finde sted…

Nå men alt i alt en sød og letlæst fortælling og skønhedsfejlene gør ikke noget som helhed.


Vurdering: 3/5  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar