fredag den 23. december 2016

Linda Castillo: Efter stormen



Jeg har nogle bøger jeg bare ser frem til - og Linda Castillos Amish krimier er absolut i den kategori. Samtidig er det dog også lidt farligt, fordi forventningerne naturligvis også er ret høje. Linda Castillo plejer at kunne netop det jeg sætter så stor pris på, nemlig kombinere et persongalleri som går igen fra gang til gang - men hvor det er hyggeligt at følge personernes udvikling gennem bøgerne - og så ikke mindst forstå at skrue et spændende plot sammen og gerne med et tvist.

Denne bog begynder med en ødelæggende tornado, som betyder fundet af et gammelt lig. Gamle hemmeligheder skal nu for en dag og det er jo ikke altid sjovt for de involverede. Kate Burkholder har også sit at slås med på flere fronter. Oveni bliver hun pludselig selv jaget vildt - der er en der vil hende til livs og prøver at gøre alvor af det!

Jeg nød bogen som jeg havde regnet med og synes den på mange måder lever op til de forrige. Persongalleriet omkring Burkholder og politistationen holder bare og er interessant at følge. Bogen peaker også spændingsmæssigt flere gange, men ikke helt på det vanlige niveau og derfor må bogen denne gang nøjes med 4/5.

Vurdering: 4/5 @@@@

søndag den 11. december 2016

Joanne K. Rowling: Harry Potter og det forbandede barn



Jeg har med stor glæde og spænding læst de 7 første bøger om Harry Potter selvom jeg egentlig ikke troede at Fantasy genren var noget for mig. Heldigvis havde jeg en søn som synes de lød spændende og blev "tvunget" til højtlæsning da Harry Potter bølgen rullede ind over landet. De senere bøger læste vi på skift i når de udkom og der kunne næsten være kamp om bogen ;-). Jeg har dog læst "Den tomme plads" af forfatteren og tænkte ok - hun har brugt sin fantasi for god bøger og lever nu på sin popularitet og kan lade kvaliteten dale som man ser det med mange meget populære forfattere. Altså var jeg egentlig færdig med hende...

Men men et skuespil som bog - nej tak.. Koge mere suppe på en succes - nej tak... Og så alligevel, jeg hørte lidt roser rundt omkring fra - også at efter lidt læsning glemte man egentlig at den er skrevet som et skuespil. I foregårs fik jeg så bogen hjem fra det lokale bibliotek. Det tog mig ikke længe igen at blive suget ind i det fantastiske univers. Interessant at følge de kendte personer så mange år senere, men der er samtidig flettet så fine tråde mellem fortid (de første bøger) og nutid at handlingen bare flyder og spændingen gør at siderne bare vender sig selv. Det skal indrømmes at det irriterer læsningen en gang imellem at der er scene beskrivelser og at alt foregår i replikker, men kun som en lille biting. Handlingen er så fint strikket sammen at det bare er en fornøjelse at læse. Jeg var ihvertfald indfanget igen og nød hvert et øjeblik - det er længe siden jeg har været så opslugt af en bog at jeg helt glemte omverdenen, men dejligt at prøve igen. Mine varmeste anbefalinger!

Vurdering 5/5 @@@@@

lørdag den 10. december 2016

Jeanett Veronika Hindberg: PS. Trænger til flødeskum (og diller)



Da jeg i en periode læste nogle af Bitterfissen Bethanys blogindlæg og morede mig rimelig godt over nogle af indlæggene, tænkte jeg at denne bog kunne bruges som tidsfordriv når jeg kørte bil (lydbog fra e-reolen). Sproget var som forventet rimeligt simpelt og sommetider så det grænser til det irriterende. Måske der bare er forskel på at lytte til det og at læse det og måske filtrere noget af det. 
Handlingen er ret stillestående for ikke at sige næsten ikke eksisterende. Bogen kan vel nærmest beskrives som en dagbog fra en panik-alder kvinde der savner sin ungdom, hader sin krop som ældes hurtigere end hendes indre osv. Jeg havde forventet en bog jeg kunne grine af, men synes mest af alt at den var uinteressant. Den kører simpelthen bare for meget i tomgang i elendighed og selvmedlidenhed. Jeg manglede den skarphed og humor som var i de af Bitterfissen Bethanys blogindlæg jeg læste. 
Pyt bogen blev hørt fordi jeg ikke lige havde tid til at lede efter andet på e-reolen der var værd at bruge tid på - men jeg kaster mig ikke over flere bøger fra denne "forfatter".

Vurdering: 2/5 @@

fredag den 2. december 2016

Tess Gerritsen: Synderen


Dette er den 3. bog i krimi serien om kriminalassistent Jane Rizzoli. I denne bog er der sket overfald og drab på et par nonner i et kloster. Umiddelbart er der ikke noget motiv til overfaldet, for nonnerne lever ret isoleret og uden kontakt til verdenen udenfor klosteret. Da den unge nonnen Camille bliver opduceret gør retsmediciner Maura Isles en chokerende opdagelse. Kort efter dukker endnu et lig op som er lemlæstet til ukendelighed. Stille og roligt får Rizzoli og Isles skabt tråde af forbindelse mellem de to sager og især Isles rammes personligt af efterforskningens konsekvenser. Rizzoli har andre personlige "problemer" som fylder i hendes liv sideløbende med efterforskningen. 

Lige som de to forrige bøger i serien er handlingen til tider ret tempofyldt, dog synes jeg ikke bogen når helt samme spændingsniveau. Der er overraskelser præcis som der skal være i en god krimi og den er absolut værd at læse. Stille og roligt lærer man også Rizzoli og Isles lidt bedre at kende. Jeg synes det virker fint at der er disse gennemgående personer som man følger lidt privat sideløbende med den aktuelle sag. Dejligt at der er en del bøger endnu i denne serie, nu må man bare vente tålmodigt på at de oversættes til dansk. 

Vurdering: 4/5

1. dag som sygeplejestuderende

Lærebøger klar på reolen...

Vi skulle starte den 5. september med en introdag på UCSJ i Slagelse. Selvom vi først fik besked om optagelse den 30/7, så synes jeg alligevel tiden gik ret langsomt. Jeg ringede til skolen for at få mere info om hvornår seminarerne var placeret, men det var slet ikke på plads endnu. Jeg spurgte også ind til merit, det går automatisk var beskeden. Nå ro på - selvom det er svært når man har et arbejde der rykker for besked og man selv brænder for mere info. Samtidig var min sommerferie planlagt til de sidste 3 uger af september og vi ville egentlig gerne bestille rejse, hvis ikke det kolliderede med seminardatoerne. 

Endelig kom der login til læringsplatformen Fronter og så kunne tiden da bruges på at snuse lidt rundt der. Generelt synes jeg vi fik besked om diverse datoer ret sent, men besked fik vi da inden vi startede. Vi bestilte ferie i Grækenland, selvfølgelig et hotel med internetforbindelse, så jeg kunne passe mit studie. Jeg surfede nettet tyndt efter gode priser på studiebøger, vi fik nemlig en pænt lang liste med bøger der kan bruges på meget af studiet. Lærebøger er dyre!! Og vi er mange der shopper efter præcis de samme udgaver og titler på FB og andre steder med salg af brugte bøger. Det lykkedes mig at finde et par stykker til en god pris på facebook, men ellers købte jeg på plusbog og saxo efter hvor bøgerne var billigst. 

5. september mødes alle nye studerende af tutorer og man nærmest bæres frem til kantinen hvor der er fælles intro for alle nye studerende. Man følte sig virkelig velkommen! Desværre var resten af introdagen noget lort! Som e-læringsstuderende har man brug for at møde eget hold! Ikke at være blandet på kryds og tværs med andre nye sygeplejestuderende og pædagogstuderende - og så bruge dagen på hjernedøde lege til stor morskab for tutorerne. Ja lige her kunne jeg nok mærke alderen trykke, men jeg er langt fra den eneste med denne kritik. Vi havde lige en times tid med eget hold og en af vores undervisere og studievejlederen. Den time fløj og man fik svar på enkelte spørgsmål og kort sat ansigt på enkelte medstuderende. Det var så ærgerligt at dette møde ikke var prioriteret over barnagtige lege og pjat. Måske dette har sin berettigelse på almindelige studier, men ikke e-læringsuddannelser hvor en stor del af de studerende passer et arbejde sideløbende med studiet.

Nå men efter en del skøre lege hvoraf enkelte var meget sjove - kunne vi køre hjem og se frem til at mødes igen 14. september på seminar. I online-perioder mellem hver seminar følger man en ret overskuelig e-læringsplan og benytter det materiale som er lagt op på Fronter, men alt det fik vi først gennemgået på det første rigtige seminar. 

torsdag den 1. december 2016

Sygeplejestuderende i min alder? Kan man det?

billede lånt fra http://vitachoreas.bloggersdelight.dk/2016/06/dimitteret-sygeplejerske-med-dsr-naal/


Jeg har arbejdet som social- og sundhedsassistent i godt 20 år og egentlig er jeg godt tilfreds med mit arbejde. Jeg er 47 år og arbejder på et ældrepsykiatrisk afsnit (geronto) og er rigtig glad for mit arbejde, men for godt 2 år siden fik vi varslet at min arbejdsplads skulle flyttes - det satte en del tanker igang for jeg tror ikke jeg ville trives i længden med den længere transport på abejde. Men hvad så? Som Social- og sundhedsassistent er der en del muligheder men det involverer tit også en del tungt plejearbejde og holder man til det indtil man bliver 70+, jeg tror det ikke! Heldigvis blev flytningen af vores afsnit afblæst da regionspolitikerne kom ind over sagen, men jeg havde alligevel fået fokus på hvor sårbar min arbejdsplads kunne blive i fremtiden og tankerne kørte fortsat. 

Jeg begyndte at kigge lidt på sygeplejerske uddannelsen som e-læring, det kan man nemlig tage i Slagelse og det lød foreneligt med at arbejde en del ved siden af. Men nej - med min 20 år gamle uddannelse var jeg nok ikke kvalificeret... Så var der ligesom lagt låg på den. Det tog mig så lige et år at få tænkt videre at der jo aldrig skete noget ved at søge. Selvfølgelig sker der så lige det i foråret efter jeg har søgt at jeg bliver tilbudt et uddannelsesforløb på arbejde som strækker sig over efteråret og en del af foråret efter - derfor må jeg jo overfor min leder bekende at jeg har andre spæde planer i tankerne. Det bliver heldigvis godt modtaget og da jeg i juli med glæde kan fortælle at jeg er kommet ind får min ledelse og jeg lagt en plan for hvordan det kan gå i hånd med mit arbejde. Min arbejdsplads kan ikke tilbyde at give tjenestefri med løn til noget af uddannelsen, men vil gerne være fleksibel i planlægningen, så jeg kan få fri til seminarer og klinikker. Jeg kan samle afspadsering og afvikle når det passer i forhold til uddannelsen. Så super glad er jeg, men også enormt spændt - kan det nu gå og kan jeg overhovedet gennemføre det jeg har gang i?? Nu har jeg jo været igang i siden september og har en del oplevelser som jeg stille og roligt vil fortælle om på bloggen her.