fredag den 22. august 2014

Linda Castillo: Tvunget til tavshed

Painters Mill er en lille by ude på landet i Ohio. En stor del af befolkningen er amishfolk. Kate Burkholder er politichef i den lille by og tidligere amishpige fra samme by. For 16 år siden var der en brutal seriemorder på spil i Painters Mill og i kølvandet på disse rædsler brød Kate med amishfolket. Nu efter 16 års pause begynder mordene igen, men kan det passe at en seriemorder har holdt pause så længe eller er der en copycat på spil. Kate gemmer på en hemmelighed og mener at vide at det ikke kan være den samme gerningsmand denne gang.

Efterhånden dukker flere lig op og sagen er på vej ud af Kates hænder, men formår hun at få opklaret sagen? Morderen er meget tæt på….

Det her er simpelthen en krimi efter min smag. Den er krydret med spænding hele vejen igennem og topper i slutningen ligesom en krimi skal. Men det er ikke kun efterforskning og mord, vi får også et indblik i Kates privatliv og fortid. Der er en god balance mellem privatlivs stoffet og sagen, jeg glæder mig rigtig meget til at læse efterfølgeren.

Vurdering: 5/5 

Lisa Kleypas: Sommernattens hemmeligheder

“Sommernattens hemmeligheder” er det første bind i Lisa Kleypas´ Wallflowers-serie. Serien handler om fire unge kvinder, der kommer til London med et fælles mål: De skal bruge deres feminine humor for at finde en ægtemand. 

I denne bog følger vi Annabelle Peyton. Annabelle har mistet sin far, og den lille familie kæmper derfor hårdt med at få pengene til at slå til. Annabelle mener derfor at vejen frem er en ægtemand af det gode selskab og helst også med en del penge. Det er dog ikke lige nemt når man må vende hver femøre og tøjet efterhånden har set bedre dage. Flere mænd viser interesse for Annabelle men ikke som hustru. Især den rige og ikke særlig accepterede Simon Hunt har et godt øje til Annabelle og kommer også med et tilbud til hende, dog ikke om ægteskab. Annabelle slår sig sammen med et par andre piger som også forgæves jagter en god ægtemand og de lægger en plan for at nå deres mål. Vil det lykkes for Annabelle eller må hun indlade sig med Simon Hunt for at redde familien?

Det er en bog uden særlig substans, men Lisa Kleypas kan fortælle og fastholde læseren med de små intriger og modgangen som fylder gennem bogen. Det er underholdning og jeg nød at læse bogen. Det er dog ikke en bog man husker, men gør det så meget – der skal også være plads til ren underholdning.


Vurdering: 3/5 

Paul Cleave: Hævn

I denne bog følger vi Edward Hunter. Edward er tilsyneladende en helt almindelig mand med kone, datter og et godt arbejde. Men under overfladen er sandheden måske en helt anden. I hvert fald er Edward søn af en seriemorder som blev anholdt da Edward var 9 år. Hans far havde dræbt et antal prostituerede og sidder stadig fængslet uden udsigt til løsladelse.

Edwards verden styrter pludselig sammen lige før jul og Edward må søge råd hos den far som han ikke har set siden han var 9 år gammel. Er Edward udset til at blive en mand med en mørk skæbne lige som sin far som mange i hans omgivelser hele tiden har ment?


Jeg synes bogen var noget mere spændende end ”Det syvende mord”.  Cleave har stadig en skøn måde at fortælle sin historie på og denne gang er spændingsniveauet lige øget en tak – det giver den lige en ekstra stjerne i min vurdering. Håber snart at se flere bøger fra Cleave på dansk. 

Vurdering: 4/5 

fredag den 8. august 2014

Cykling på arbejde snart slut for i år

Et tidligt morgen billede hvor solen så småt titter frem
Jeg har 24 km på arbejde og i flere år har jeg syntes at det var for langt at cykle, men sådan kan ting jo ændre sig. I år har jeg derfor cyklet på arbejde når vejret har været til det og jeg er blevet rigtig glad for min tur både før og efter arbejde. Dog skal jeg rimelig tidligt op for at cykle, ca. kl. 5 - og det er ikke altid det er lige motiverende ;-) Men jeg nyder at se naturen vågne på min tidlige tur, når først jeg er kommet op. Der er et liv af harer og rådyr så det er en fryd at se på. Men som det kan ses på billedet her foroven, så er det så småt ved at være så som så med dagslyset om morgenen når jeg skal afsted - så lige om kort tid sidder jeg igen i bilen på vej frem og tilbage...
På vej hjem i dejligt solskin


Og udsigt til den anden side

søndag den 3. august 2014

Mere tolerance i trafikken - tak!

Dagens pause ved havnen i Stavreby
Søndagens vejrudsigt bød på tordenbygevejr, men da det var ved at være tid at køre i cykelklubben så vejret ok ud. Afsted med mig. 

Det blev da heller ikke vejret der var den værste modstander på dagens tur, nej det blev hidsige bilister desværre. På de små veje kører vi to og to, som vi jo ifølge færdselsloven må, men selvfølgelig kører vi ind på linje hvis der er nogen som har svært ved at komme udenom eller det på anden vis er hensigtsmæssigt. 

Vi var kun nået til Næstelsø, da en hidsig bilist kørte meget tæt forbi vores gruppe - det afstedkom et par forskrækkede råb. Den hidsige bilist bremsede op lige foran os med hurtig nedbremsning til følge og endnu en farlig situation pga. den bilist. Bilisten smækkede bildøren op og var på krigsstien - vi kørte stille og roligt videre.  Lidt senere på turen havde vi igen en bil som kom meget tæt på os, fordi den forsøgte at overhale selvom der kom en modgående bil.

Hvad er det der giver den aggressivitet i trafikken? Hvorfor er det at især en gruppe cyklister kan tænde det værste i en helt almindelig og ellers fredelig bilist? Selvfølgelig er der fejl på begge sider - men det ville sandelig ikke skade danskerne at huske deres tålmodighed når de bevæger sig ud i trafikken og stik medtrafikanterne et smil i stedet for horn, vrede ord og en knytnæve. 

Nå tilbage til dagens tur. Vi havde desværre et styrt på vej mod Præstø fjord og her var der ingen bilist indblandet - men det sker jo desværre at man kommer for tæt på hinanden i en gruppe. Vi fik lidt byger undervejs, men ikke så vi blev helt gennemblødte og solen tittede da en hel del ned på os. Vi holdt pause på havnen ved Stavreby, det var dejligt lige at strække ben og ryg :-)

På vej hjem blev himlen mere og mere truende sort, men det holdt tørvejr til ca. 10 min efter jeg var kommet hjem - det var da god planlægning...