lørdag den 31. august 2013

DHL stafet


I går deltog jeg i DHL-stafetten i København sammen med et par af mine kollegaer. Tænk sig nu har vi haft tørvejr og tørkelignende tilstande i Danmark i evigheder og hvad sker der så lige den dag vi skal til stafet?? Regnen begyndte at sile ned lige inden vi startede i sidste startgruppe!! Hmm!! Gennemblødt bare af at skulle finde fra start og over til Region Sjællands telt på plads 38 - ja ja en god start. Nå pyt - lidt vand kan jo ikke pille det gode humør væk fra ukuelige løbere...
Da jeg startede var det dog tørvejr, jeg lagde stille og roligt ud, for jeg har haft lidt bøvl med mit knæ først på måneden. Da jeg var halvvejs satte jeg dog lige lidt mere tempo på og sluttede i ca. 29:30. Det er nu ufattelig hyggeligt at løbe DHL, der er en fantastisk stemning og bortset fra grill osen, som er en pine, så er det et skønt arrangement. Vi sluttede med rigtig lækker mad - tak region Sjælland - og trætte afsted med bussen hjemad kl. 22.30. 

August har været en ok løbemåned, dog med næsten en uges pause pga. overbelastet knæ. Alligevel er det blevet til 92 km, så det er ok.

lørdag den 17. august 2013

Ole Clifford: Det 11. bud

Et hold arkæologer graver på en byggeplads nær Napoli og de finder en rigtig gammel krukke fra omkring 2000 f. Kr. Der er nogle fragmenter i krukken med mystiske inskriptioner. Disse inskriptioner kan vende op og ned på flere religioners ophav og rummer en helt utrolig historie. Inden nogen får nys om hvad krukken gemmer på, forsvinder en arkæolog dog med den, da der er en privat samler som vil betale mange penge for en unik genstand.

Vi følger den italienske udgravningschef Giancarlo Vincenti og hans kæreste den danske arkæolog Cristina Nielson. De må pludselig se sig selv som hovedmistænkte i sagen og får derfor travlt med at lave deres egen efterforskning i sagen. De har dog nogle meget magtfulde modstandere bl.a. en mafiagruppe, pengestærke bagmænd og samfundsspidser, som alle har deres modsatrettede interesser. Sideløbende med sagen hører vi om eksperters bedømmelse af krukken og fragmenterne.

Jeg er jo stor fan af Ole Cliffords bøger, men denne lever ikke fuldt op til de andre jeg har læst. Bogen starter lidt langtrukkent og med rigtig mange detaljer som jeg ikke synes gør noget godt for handlingen. Men læs endelig videre, for når først handlingen kommer rigtig i gang, så fortsætter den i vanlig Clifford stil med fart over feltet. Jeg blev godt underholdt og grebet af spændingen undervejs, men den langsomme start trækker en stjerne.


Vurdering: 4/5 

Maya Banks: Gnist

Mia er en ung pige i 20´erne, som har været forelsket i en af sin storebrors gode venner, Gabe så længe hun kan huske. Mias bror Jace har nærmest opfostret Mia, da deres forældre døde i en ulykke da hun ikke var så gammel. Mia kæmper lidt med at finde sig selv under sin brors overbeskyttende vinger og nyder venskabet/beskyttelsen fra brorens venner Ash og Gabe. De tre mænd driver et stort firma sammen og er ret magtfulde. Mia kommer ved en reception tæt på Gabe, som viser sig at have en seksuel interesse i Mia, Mia får derfor et tilbud om en slags forhold på kontrakt. Dette er dog ikke uden problemer, for broren Jace vil ikke se med milde øjne på denne forbindelse og forholdet indledes derfor i al hemmelighed.  Men hvor længe kan det gå?

Bogen er ret lig ”Fifty shades” i sit indhold, så kan man lide den trilogi, så vil man helt sikkert også kunne lide denne breathless trilogi. Fordelen ved denne trilogi er at hver bog er rimelig afsluttet i sin handling, da det er forskellige personer der er i fokus i hver bog. Havde jeg læst denne bog før ”Fifty shades” så havde den nok fået en højere bedømmelse, men det blev en oplevelse helt i samme boldgade – så en middel bedømmelse ender jeg på.


Vurdering: 3/5 

John Green: En flænge i himlen

Bogen handler om den 16-årige Hazel som lider af uhelbredelig kræft i skjoldbruskkirtlen med metastaser i lungerne. Hazel er afhængig af sit iltapparat for overhovedet at komme igennem hverdagen. Hazel på grund af sin sygdom blevet noget isoleret i forhold til sine jævnaldrende. Hazel deltager dog i selvhjælpsgruppe med andre unge og børn med kræft, Hazel har dog ikke meget tilovers for denne gruppe og klarer sig igennem med sarkasme og distance. En dag i gruppen møder hun dog Augustus, som hun forelsker sig i. Augustus har knoglekræft og har fået amputeret det ene ben, men er nu officielt kræftfri.

Denne bog har fået fantastiske anmeldelser rigtig mange steder og det gjorde mig så nysgerrig at jeg endte med at købe den, da den pludselig var månedsbog hos booksnob.dk. Jeg synes dog at bogen er ualmindeligt intetsigende. Jeg synes der fokuseres på nogle mærkelige dialoger og ordspil, som får mig til at miste interessen. Bogen virker utroværdig i kontakten med Hazels yndlingsforfatter og især når man tager hans baggrund med i betragtning. Der er enkelte gode passager i bogen og selvfølgelig kan man ikke andet end have medfølelse med børn som får frataget deres barndom og må konfronteres med deres dødelighed i en tidlig alder. Dermed kniber bogen sig lige op over bundplaceringen og ender på 2 stjerner efter min vurdering.


Vurdering: 2/5 

Dan Brown: Inferno

Robert Langdon vågner op på et hospital uden at ane hvad der er sket eller hvor han overhovedet befinder sig. Alt hvad der er sket de sidste par dage er fuldstændig forsvundet fra hans bevidsthed. Lægen Sienna Brooks fortæller ham hvad de ved, nemlig at han er kommet ind med et overfladisk skudsår i hovedet. Inden Langdon kommer rigtig til hægterne trænger en kvinde ind på hospitalet og skyder en læge som vil forhindre hende i at komme ind til Langdon. Sienna Brooks flygter snarrådigt sammen med Langdon, men det viser sig at de har nogle meget magtfulde forfølgere og hvem kan man overhovedet stole på.

Denne bog er jo en "must-read" for de fleste krimifans, den er ihvertfald dygtigt markedsført og kørt op til at være helt fantastisk. Jeg må også sige at hvis man kan leve med de ret ensidige karakterer, så kan bogen fra start ikke være meget bedre. Der startes med et tempo i den helt høje ende, og krydret med den totale uvidenhed som Langdon i kraft af sit hukommelsestab befinder sig i, så er det spænding på højt niveau. Det stiller bare høje krav til fortsættelsen, og her synes jeg Dan Brown dumper fælt. Læseren får endeløse Dante gentagelser faktisk bogen igennem, endeløse kunst og bygningsbeskrivelser - fint nok når det flettes ind i handlingen - men her tager det periodevis alt for meget overhånd. Plottet er egentlig ret godt udtænkt, men slutningen synes jeg bare slet ikke holder - der er ligesom lagt op til noget helt andet!

Umiddelbart lander min vurdering på mellem 2 og 3 stjerner, men fordi jeg nu nyder gensynet med Langdon og synes starten var fantastisk, så ender jeg på 3.


Vurdering: 3/5 

Donato Carrisi: Suffløren

Fem piger er forsvundet og på et afsides sted findes gravsteder med 6 pigearme, alle venstre arme. Efterforskningsgruppen ledet af kriminolog Goran Gavila er på rimelig bar bund i jagten på denne seriemorder. Agent Mila, som er specialist i at finde forsvundne børn knyttes til gruppen primært for at få identificeret hvem den sidste pige kan være. Ligene af pigerne findes et for et og byder på større mysterier og endnu flere spørgsmål end svar, samtidig er det et kapløb med tiden, for tilsyneladende er en af pigerne endnu i live.


Jeg havde fået anbefalet denne bog af Carrisi og derfor fortsatte jeg min læsning selvom jeg egentlig synes handlingen forekommer lidt rodet især i starten. Efterforskningen skrider langsomt fremad og har da sine peaks af spænding, men er på steder lidt langtrukken og gentagende. Efterforskningsholdet er lidt mere specielt og "fucked up" end hvad der på nogen måde virker realistisk, men bidrager godt til underholdningseffekten og er med til at twiste handlingsforløbet. Jeg synes der er flere gode elementer i denne krimi, bl.a. den totale uforudsigelighed, bedst som man tror at have styr på tingene, så vender alt lige på en tallerken. Jeg synes dog ikke at alle bolde gribes lige elegant, bl.a. er der nogle ting omkring efterforskningsgruppen som er noget søgte. Min samlede vurdering bliver derfor middelgod: 3/5

Vurdering: 3/5  

Linwood Barclay: For tæt på


Ellen og Jim bor sammen med deres søn Derek for enden af en blind vej i byen Promise Falls. En sen aften myrdes deres nærmeste naboer, familien Langley. Det sætter naturligvis byen på den anden ende. Derek skjuler at han faktisk var i nærheden da mordene fandt sted, både fordi han er bange for evt. represalier fra morderen, men også fordi han har været ude i et ærinde som han ikke er så stolt af. Ellen og Jim får en grim mistanke om at morderen måske er gået forkert - var det i stedet dem der skulle have været myrdet?

Bogen er rigtig spændende, lige som man tror at nu er man ved at have styr på handlingen, så drejer forfatteren lige det hele på hovedet endnu en gang. De løse tråde knyttes fint sammen til sidst. Selvom alt måske ikke er lige troværdigt, så er det fantastisk neglebidende underholdning som Linwood Barclay endnu en gang leverer.


Vurdering 5/5