søndag den 30. juni 2013

Julie Hastrup: En torn i øjet

Dette er den første roman om Rebekka Holm fra Rigspolitiets Rejsehold. Rebekka bliver sendt tilbage til sin fødeby for at hjælpe med en brutal drabssag på en ung pige. Rebekka har ikke sat sine ben i byen i mange år trods at hendes forældre stadig bor i byen og hun gruer for at vende tilbage. Rebekka kommer til at arbejde sammen med Michael Bertelsen fra det lokale politi. Sagen er langt fra ligetil og indbyrdes på politigården er der også stor uenighed om i hvilken retning efterforskningen skal gå. Hemmeligheder i lokalsamfundet bliver lige så langsomt fundet frem og undervejs sker flere voldsomme ting.


Det er en god historie som fortælles i et ok tempo, spændingen stiger hen mod slutningen og trådene knyttes godt sammen. Det er ikke en bog som gør et særligt indtryk, men jeg har følt mig godt underholdt undervejs. Jeg kunne især godt lide den måde hovedpersonen Rebekka lige så langsomt får åbnet op for egne hemmeligheder fra barndommen, en god måde at få beskrevet hende som menneske.

Vurdering: 3/5 

lørdag den 29. juni 2013

J. K. Rowling: Harry Potter and the prisoner of Azkaban

Så er vi nået til Harrys tredje skoleår på Hogwarts. Denne gang starter bogen med at der er brudt en meget farlig fange ud fra Azkaban, det ellers flugtsikre troldmandsfængsel. Harry får overhørt at denne undslupne fange efter sigende skulle være efter ham, og naturligvis skærpes sikkerheden derfor på skolen. Harry har dog andre problemer at slås med. Der er dementorer på skolen for at kigge efter den undslupne fange, disse væsener er ubehagelige for alle, men Harry besvimer når de kommer nær. Harrys bedste venner Ron og Hermione er uvenner. Hermione har nemlig fået sig en kat, som er efter Rons rotte – de to venners uoverensstemmelser går også Harry på.


Det var skønt at få genopfrisket den dejlige fortælling på engelsk. Jeg er sikker på at det vil være nogle bøger som jeg vil genlæse igen om nogle år. Det er bare så velgennemtænkt og fantasifuldt at man ikke andet end kan elske fortællingen.

Vurdering: 4/5 

fredag den 28. juni 2013

Danmarksstafet og status på løb

Jeg er næsten i mål :-)

Det er længe siden jeg har skrevet om mit løb, og det er faktisk ikke fordi det er gået dårligt - det går bare så utrolig langsomt fremad... Jeg løber stadig primært med gåpauser indlagt, det er mest skånsomt for mine knæ og den måde jeg bedst kan få distancen op i noget der passer mig. I dag nåede jeg en lille sejr - første måned med over 100 km i løbeskoene, det er faktisk over 1½ år siden det er sket sidst. Så ja fokus er stadig at holde skaderne fra døren. 

Trods ringe løbeform og manglende km i benene uden indlagte pauser vovede jeg, at tilmelde mig Danmarksstafetten i juni sammen med løbeklubben. Det var en skøn dag, jeg løb hele vejen men uden at presse tempoet alt for meget. De 5 km blev løbet på 30 min, det er jeg tilfreds med. Det var dejligt at mærke stemningen til et løb igen. 

Løbeplaner? Jeg tør ikke rigtig det helt store endnu. Har et lille håb om en langsom halvmarathon i Hvalsø til september - men er meget usikker på om jeg når det. Men indtil formen vender tilbage så nyder jeg bare at kunne løbe igen, for det er da bare så fantastisk. 

Mens egne løberesultater lader noget tilbage at ønske, så glæder jeg mig utroligt på Annette Fredskovs vegne. Denne fantastiske kvinde nærmer sig mål på sit år med 1 marathon dagligt. Det er imponerende!!! Se hendes bedrifter her Jeg møder ofte deltagere fra Fredskov marathon når jeg cykler en tur til Næstved - ret hyggeligt med et lokalt marathon sådan på hverdagsbasis :-).  

Linwood Barclay: Se aldrig væk

David og hans kone Jan glæder sig til at tilbringe en dag i det lokale tivoli sammen med deres 4-årige søn Ethan. Dagen bliver dog slet ikke som forventet. Deres lille søn sidder i sin klapvogn og pludselig efter et uopmærksomt øjeblik er både søn og klapvogn væk. Forældrene deler sig for at finde deres søn. David finder efter lidt tid klapvognen og sin søn, men samtidig er der en mand som løber væk.

David går tilbage til indgangen og venter på Jan, de har nemlig aftalt at mødes der.  Jan svarer ikke på sin mobil og efter nogen ventetid henvender David sig til parkens sikkerhedsvagter. Jan dukker stadig ikke op. Politiet bliver hurtigt involveret, for samtidig kunne det jo se ud som om nogen forsøgte at tage sønnen. David og sønnen må tage hjem alene. David fortsætter ufortrødent med at søge efter sin kone, men kendte han hende egentlig. Politiet griber til den typiske mistænkte – manden – hænger hans historie overhovedet sammen?


Bogen er simpelthen fantastisk spændende. Jeg må sige at Barclay virkelig forstår at holde læseren på pinebænken, og også denne gang formår han at tviste handlingen i en uventet retning. Jeg må absolut have fat i flere bøger af denne fantastiske forfatter!

Vurdering: 5/5 

torsdag den 27. juni 2013

Henrik Day Poulsen: Medicin der dræber


En fiktiv historie om læger og medicinalindustriens indbyrdes afhængighedsforhold og hvordan dette nogen gange kan blive et for tæt og uetisk forhold, lyder som et rigtig spændende setup. Når forfatteren så samtidig er en psykiater som skriver fantastiske fagbøger, så skulle garantien for nogle gode timers læsning være hjemme. Men nej – et stort rungende NEJ. Sådan var det så ikke!


Rigtig mange ting er gået galt i denne bog. For det første er personerne alt for karikerede, så de bliver irriterende at læse om. Samtidig skurrer det bare i ørerne at kalde medicinalfirmaet for ”Det store firma”. ”Det store firma” har også en krise som gør at de skaber en profil som er helt hen i skoven – jeg tror ikke at mange læger ville finde sig i en behandling som den de får her. Hovedpersonen Ann beskrives først som uintelligent og vælges derfor af ledelsen til at få firmaændringerne igennem i afdelingen i København. Dog er Anns handlinger så udspekulerede og manipulerende, at jeg formoder at der må kræves en del intelligens for at gennemføre det. 


Flere steder bliver beskrivelserne hjulpet så famlende på vej af forfatteren, at jeg som læser er ved at få nok. Der er grænser for hvor mange gange tingene skal skæres ud i pap – hallo som læsere kan vi godt selv tænke… Når man læser det samme der bliver pointeret igen og igen så får man altså nok.

Flere falder plottet helt fra hinanden, f.eks. da en dørmand genkender en udklædt dame, men at hun kan narre sin kæreste med sin udklædning selv mens hun går i seng med ham – altså helt ærligt!!!

Det eneste gode jeg kan sige om bogen er de fakta stykker omkring vilkårene for medicinal virksomheders og lægers samarbejde. Fint og informativt. Men for lidt til at jeg overhovedet kan anbefale bogen – den lander allernederst med kun en stjerne!

Vurdering: 1/5  



lørdag den 1. juni 2013

J. K. Rowling: Harry Potter and the chamber of secrets

Harry Potter vender nu tilbage til Hogwarts for at begynde sit andet skoleår som troldmand. Ret tidligt på skoleåret sker der angreb på mugler fødte elever som forstenes og der bliver skrevet en besked på væggen om at hemmelighedernes kammer er åbnet af Slytherins arvtager. Harry er så uheldig at han befinder sig lige i nærheden ved de første angreb og det begynder derfor at rygtes, at han er Slytherins arvtager og den som angriber sagesløse elever. Rygterne tager rigtigt fart da Harry viser at kunne tale med slanger, denne evne er meget sjælden og det er kun kendt at Salazar Slytherin og Voldemort kunne det samme.

Jeg nød virkelig at genlæse denne skønne bog og denne gang på engelsk. Jeg er stadig utrolig benovet over den detaljerigdom og opfindsomhed som forfatteren har kunnet mønstre. Netop ved en genlæsning af serien finder man ud af hvor fantastisk tingene er flettet sammen, jeg glæder mig til at fortsætte med de næste i serien. 

Vurdering: 4/5