søndag den 27. marts 2011

Lorteuge med god afslutning

Ad denne vej gik dagens 10 km rute - så husk Sorø løbet næste år :-)
Løbemæssigt har det sørme ikke været en uge som har gået efter planen. Mandag blev til godt 13 km med 5 km fartleg midtvejs - et fint træningspas. Tirsdag skulle jeg til tandlæge med et lille problem - troede jeg... Jeg blev klogere 1½ time under kviven, hvor han rensede en stor betændelsestilstand væk fra min kæbe. Tror I lige jeg havde lyst til at dundre rundt på landevejene i løb i de følgende dage?? Nope absolut ikke. 


Fredag var jeg nogenlunde fit for fight og måtte lige ud og prøve om en løbetur kunne gå an - også med henblik på om Sorø løbet søndag skulle løbes eller aflyses. Det gik faktisk ganske ok og turen blev da på godt 10 km. Så var vejen banet for et konkurrence løb søndag - troede jeg. 

I nat måtte jeg så sande at en penicillin kur kan have ubehagelige bivirkninger og dermed spolerede min nattesøvn. Jeg var ikke særlig optimistisk her til morgen med en mave der var mere i racer"mode" end benene. Men min kære mand skulle også løbe, så det måtte jo forsøges. Dopet af penicillin og stoppiller stod jeg klar på startstregen kl. 11 i smukt solskin og med en kende optimisme i behold. Jeg lagde lidt forsigtigt ud troede jeg, men mine km tider viste at passe meget godt med mit planlagte gennemsnitstempo. Jeg fortsatte og mærkede efter at jeg havde luft til at fortsætte i samme fart. Jeg var klar over at der ventede nogle seje bakkestykker mellem 4 og 6 km. Det var hårdt op af bakke, men gik ok selvom vejrtrækningen blev noget anstrengt. Ved 6 km kunne jeg spotte 2 af mine klubkammerater 300 meter længere fremme. Langsomt hentede jeg ind på dem, men det tærede også på kræfterne. Kun 1 km fra mål havde jeg næsten nået den ene, men så så at der forude ventede en god bakke inden de sidste ca. 400 meter til mål. Farten blev justeret lidt og min klubkammerat trak igen lidt fra mig - den anden var godt 150 meter foran hmmm. Ved toppen af bakken hentede jeg de sidste ressourcer og indhentede da også lidt igen - men ikke nok til at slå klubkammeraterne. Dog blev min sluttid 54:37 og det er PR på 10 km (tidligere PR på 56:22, sat i 2009), så det er jeg supertilfreds med. 1 sek før mig kom den ene klubkammerat og 19 sek op til den anden - øv... men jeg må jo bare sætte dem en anden god gang ;-). Jeg er ihvertfald supertilfreds med disponeringen af mit løb og tror egentlig ikke at jeg kunne have gjort det bedre med nuværende dagsform.


Jeg har ikke løbet ret mange 10 km løb, men det er egentlig en superdistance at løbe. Så jeg må se om der ikke kan indpasses et par stykker til i årets løbsliste. 

mandag den 21. marts 2011

Tiden flyver bare afsted.

Endnu en løbeuge er forbi og her blev det til 41 km, mest i roligt tempo. Benene har det rimelig godt, kun lidt knagen i et knæ pga. en forvridning på en gåtur for snart en uge siden, men uden gene for mit løb heldigvis. Denne uge byder på 70 km løb afsluttet med en 10 km konkurrence. 
Der foregår rigtig mange ting i min hverdag lige for tiden, så jeg må nedprioritere blog, blog besøg og så meget andet - for selve løbet skal der bare være plads til. Men nu ved I at der i en periode kan være lidt stille fra min side af ;-) og jeg vender "frygteligt" tilbage når tiden er til det.


søndag den 13. marts 2011

Langtur 34 km

Udsigt ved Vejlø




Lidt is er der stadig tilbage
På programmet stod der 34 km langtur med metoden 3 km løb, 2 min gang osv. Min søde mand kørte ud og lagde depot 2 steder på ruten, hvor jeg paserer det ene 2 gange på min tur. Når jeg skal løbe langt planlægger jeg tit samme grundrute - nemlig en skøn tur på veje og stier langs vandet. I starten af turen kneb det lidt med at holde tempoet nede, men jeg fokuserede lidt på at løbe stille og roligt og dermed finde ind i et tempo hvor kroppen bare arbejder uden at knokle. Tankerne gik på langfart inspireret af "Mads og monopolet" fra i går som jeg lyttede til på min mp3. 

Ca. halvdelen af ruten er på grusveje eller i skov og det var en blandet fornøjelse i dag. Der var rigtig sumpet mange steder og vejene opkørte med traktorspor. Nogle steder virkede det som at løbe på gummi, fordi bunden gav efter uden at være pladret. De sumpede stykker hev dog noget energi ud af benene. Endelig var jeg ude ved Vejlø og måtte lige skyde et par billeder med mobilen (som er indsat øverst ved dagens indlæg) - udsigten der er bare altid så skøn derude! Nå videre det gik og ved sidste depot holdt jeg en god pause mens jeg sørgede for at drikke og spise. Mellem 29 og 30 km indtraf krisen - benene føltes tunge og uden energi. Det gav lige 2 ekstra gåpauser samfaldende med en laaang bakke og ujævnt underlag. Vel oppe på toppen vendte energien tilbage og de sidste 4 km hjem var uden problemer. Efter turen har jeg det faktisk meget bedre end jeg plejer efter en tur på over 30 km - er ikke specielt øm og heller ikke voldsomt træt. Det virker sgu det træningsprogram ;-).

Nu har jeg så lige modtaget program for de næste 4 uger, og jeg kan se at Kjetil justerer lidt ned på mængden og intensiteten i forhold til rammeprogrammet - men det hænger vist sammen med at der også kommer et par konkurrencer i uge 12 og 13. Først venter dog en rolig restitutions uge med kun rolige ture, så det er jo ikke så galt. Benene trænger nok også til det efter så mange km de sidste uger - denne uge blev rekorduge med 81,74 km i alt wow....

tirsdag den 8. marts 2011

Intervalløbshader eller?

Pust, støn - interval dag. Ja det er faktisk sådan jeg har det i kroppen INDEN jeg starter, INDEN jeg snører skoene. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få vendt det rundt rent psykisk, for det kan jo ikke passe at jeg er "totalt uden energi" hver gang - bare fordi det er intervaller vel? 

Opvarmningen på 3 km gik med stive stænger, men det er også fjerde træningsdag i træk - så måske det ikke kun er rent psykisk denne gang? Den stor hurdle i dag lød på 10 x 600 meter i snittempo 4:45-4:52. Allerede 2. interval føltes hårdt og jeg måtte fokusere for at holde korrekte tempo. Stille og roligt fik jeg dog gennemført endnu et og et mere - pludselig manglede jeg kun 2. Så var det jo overskueligt selvom kræfterne var næsten ikke eksisterende og den gode følelse indeni bagefter da det hele var overstået ahh. Det var en helt igennem skøn følelse at jogge roligt de sidste 3 km hjem. I morgen venter 8 km roligt løb, så ganske langsomt får jeg nok alligevel ugens 80 km i hus, men så er der også dømt restitution i næste uge :-).





Ovenstående bog vil jeg lige anbefale andre læseheste - det er en guldgruppe af store og små tanker, som er en nydelse for sjælen. Halfdan Rasmussen og Johannes Møllehave faxede jævnligt til hinanden i den sidste del af Halfdan Rasmussens liv og dette er et udpluk af deres fælles skriverier. Halfdan Rasmussens refleksioner om det dagligdags liv og hans leg med ord er efter min mening meget fascinerende - men læs, nyd og døm selv :-)

torsdag den 3. marts 2011

Træningen kører bare :-)

Yep så kom der lige lidt mere nyt fra loebeshop :-)
Så måtte jeg alligevel lige have lidt mere løbeudstyr :-). Er endnu ikke blevet dus med Nike løbeskoene, og da de gamle GT 2150 har rundet 500 km så måtte jeg jo lige have de nye GT2160 i skrig pink. Billedet (taget med mobilen i kunstigt lys) gør slet ikke farven ret, men den passer meget godt med Ceps pink sokker som ligger ved siden af.

Motivationen er i fuld gear igen - det er dejligt! Trods motivationskrise fik jeg da også lige rundet de 200 km i februar. I går var det stille vejr og for første gang længe tog jeg mig sammen og løb intervaller udendørs. Fuck det var hårdt... jeg har virkelig vænnet mig til løbebåndets "styring". Men jeg fik løbet alle intervaller og klarede også det sidste på 4 lange min - pyh det holdt hårdt... 


I dag var det bare en rolig tur på 11 km - og i helt stille vejr var det jo ikke svært at komme afsted. Jeg nyder simpelthen de rolige ture i stille vejr. Kroppen arbejder bare og jeg kan nyde omgivelserne fuldt ud :-). 


Nu kommer jeg lige med en undren...her på denne tid af året får jeg faktisk altid forespørgsler fra forskellige som gerne vil have mig med til diverse kvindeløb. Men men jeg er udpræget kvindeløbshader! Det er der flere grunde til men den største er min udprægede undren over prisen?? Hvorfor koster det nu lige ca. 200 kr for at løbe 5 eller 10 km?? Eller 5-600 for halvmarathon (tror jeg nok det er i Odense) Jeg fatter det simpelthen ikke. Jeg har selv deltaget i Iforms kvindeløb to gange, for det må jo prøves før det kan forkastes - men nej det var bare ikke mig. Den der taske med ligegyldige reklameting som mange snakker om som om det var himmelsk. Næ jeg kan bare ikke se det. Nå men efterspørgslen er der jo, så kvindeløbene består - det er bare uden mig som deltager ;-) . Men bare for at være lidt dobbeltmoralsk - så elsker jeg det møg-dyre Eremitageløb - det var nemlig mit primære mål da jeg startede med at løbe i oktober 2003 og dermed et løb som betyder noget helt specielt for mig. Nå det var vist nok fra mig i dag :-)