fredag den 31. december 2010

Socialhalvmarathon på Amager

Jeg har aldrig deltaget i et socialløb før og var lidt spændt på det. Jeg havde tilmeldt mig gruppen på 2 timer og 15 min, for jeg plejer at løbe på ca. 2 timer og tænkte at så var der lidt "overskud".

Tungen lige i munden Vibeke - der løbes og tages billeder ;-)
Gruppen løb dog noget hurtigere end jeg havde regnet med, fordi der var lange pauser ved depoterne og vi jo skulle været retur efter 2 timer og 15 min. Dermed løb vi med et tempo som tit var på ca. 5:30 pr. km og det var lidt hurtigt synes jeg... Nå jeg klarede det jo og jeg nød også turen som det meste af vejen var på god asfalt. Vi havde lige et enkelt " tæt på" uheld - pludselig i et sving ser jeg at løberne foran mig springer op i sneen inde i siden. Jeg når lige at tænke. Hvorfor gør de det?? Men springer også ind i sneen. Så ser jeg en stor skraldebil komme glidende mod os ved siden af en sort personbil. De to knalder sammen og heldigvis var der ingen løbere som blev ramt. Personbilen blev bulet i siden men ingen personskade, så det var jo godt. Jeg nåede ikke at blive egentlig rystet, for jeg var jo i sikkerhed inde i den høje sne før jeg opdagede hvad der foregik, men puha hvor kan tingene hurtigt gå galt. Gennem Amager Strandpark var der meget glat, men det gik stille og roligt. Depoterne undervejs var velforsynede med kage, slik, varm kakao, the, sodavand m.m. - skønt med lidt varmt at drikke faktisk. Tilbage ved start var der medaljer og diplom. Så holdt Lene Espersen en tale og vi fik kransekage og champagne - det var ret hyggeligt! Alt i alt et fint arrangement. Min eneste klage er at pauserne ved depoterne er for lange når det er så koldt (og vi var jo endda heldige at der overhovedet ingen vind var). Jeg begyndte ihvertfald at fryse ved hver pause, og frøs den første km når vi løb igen - men sådan er vi jo nok så forskellige og et godt arrangement er det absolut!
Her er jeg på det isede underlag i Amager strandpark


Status på mit løbeår:
Motivationen har været høj hele året, men foråret bød på en skade som satte en stopper for min marathonplan (Kbh). Jeg kom dog stille og roligt i gang og efter sommerferien startede jeg samarbejde med Kjetil som nu laver løbeprogram til mig. Det har jeg været rigtig glad for, det er utrolig varieret træning og dermed synes jeg også det er sjovt. Så det lykkedes at holde mig skadesfri i efteråret og blive klar til at løbe marathon! Jeg fik så løbet mit første marathon i november – det er jeg superglad for. Året slutter med i alt 1875 km i løbeskoene, hvilket er min rekord. Jeg havde mål om at der alle måneder skulle løbes mindst 100 km, men min skade satte en stopper for den plan i 2 af sommermånederne. Jeg er dog fint tilfreds med forløbet af mit løbeår som helhed. Spændende hvad næste år vil bringe af løbeoplevelser.

Rigtig godt nytår til jer alle

onsdag den 29. december 2010

Afsted i mørket

Det hører ikke til min livret at løbe i mørke, men pga. arbejdet er det jo jævnligt nødvendigt og dermed en af grundene til at jeg længes efter lysere tider. Jeg må dog indrømme at den hvide vinter har gjort at det har føltes mindre mørkt end ellers og den nedgang i km som jeg normalt har i de mørke måneder har ikke indfundet sig.

Både i går og i dag har jeg været afsted efter arbejde og det har været nogle skønne, skønne ture. Jeg har naturligvis refleksvest på så bilerne kan se mig herude på de små, mørke og pga. sneen meget smalle veje. Jeg har også min uundværlige pandelygte med, så jeg kan se ujævnheder der hvor jeg løber - det er virkelig et must her hvor sneen/isen ligger ujævnt på vejene. På skoene er også mine trofaste hjælpere, nemlig yaktrax - så er det jeg kommer til at tænke på en "ekspert" jeg så i Go´morgen Danmark for noget tid siden som skråsikkert stod og sagde at pandelygte og yaktrax ikke duede til løb?? Jeg kunne ikke være mere uenig og undrer mig i mit stille sind og tænker at hun nok slet ikke selv har bevæget sig udenfor i løbesko efter at temperaturen dykkede under frysepunktet ;-). Nå men det jeg ville frem til var at det i går til min undren gik op for mig at jeg pludselig nyder mine ture der mens mørket langsomt sænker sig over landet - det er bare så smukt og mørket er slet ikke så dominerende som ellers nu hvor sneen lyser lidt op.

Jeg savner dog at kunne få løbet tempoture og intervaltræning, for det har været nærmest umuligt i den sidste lange tid. Nu har jeg derfor betalt for motionscenter på arbejde og har planer om at løbe en af ugens ture på løbebånd indtil det igen er forsvarligt at sætte farten op udendørs. Jeg er dog lidt spændt på om jeg kan motivere mig selv til det, for jeg er ellers udpræget udendørsløber.... men vi får se :-). Pas på jer selv derude i vinterland :-).

lørdag den 25. december 2010

Endelig vejr til en løbetur

Efter et par dages snestorm med massiv snefygning var vejene nogenlunde farbare igen i dag. Så på med løbeskoene + yaktrax og afsted. Vejene var rimeligt rydede så jeg løb på sammenkørt sne/is, kun enkelte steder var det i højt sammenkørt is. Vinden bed lidt i kinderne, men jeg kunne godt holde varmen. Da jeg nåede ud til skoven var jeg lige inde og vende, men hold da op der lå høj sne - så det blev kun til en kort runde med høje knæløft. På min 12 km tur i dag mødte jeg kun 4 biler, så det er ikke så mange der vovede sig ud på de isglatte veje her i formiddag.

De sidste dage har vi været lidt underdrejede pga. snestormen, men smukt har det været og her kommer så lidt billeder.
Den 23/12 dækkede sneen næsten vores vinduer - men sikke en julestemning ;-)
 På vores små veje var det ikke nemt at komme frem - den 23. sad jeg fast på vej hjem fra arbejde men fik da bilen hjem. Min mand som skulle på arbejde igen fredag morgen tog derfor gummigeden hjem fra arbejde - hvilket viste sig at være ganske fornuftigt.
Under snestormens rasen var en gummiged et passende køretøj

Ikke flere pakker under træet, men "bare" en lækker hund
Jeg skulle på arbejde juleaften og var derfor i god tid ude og kigge om bilen havde en chance imod snemasserne.
Ude og sondere vejens tilstand inden arbejde juleaften

Og sådan så der ud nedenfor vores indkørsel

Imponerende istapper - hvis man kigger godt efter kan man se den ene slutter ved Kims albue

Flotte snedriver ved landevejen
 Det var så lidt billeder af hvordan vinteren har vist tænder her på sydsjælland og samtidig tænker jeg på bornholmerne som jo har fået en del mere sne...

Nu håber jeg så bare at vejene er farbare så jeg kan komme afsted til Kastrup nytårsaftensdag, for jeg glæder mig meget til at skulle være med til mit første socialløb - og det skal vintervejret helst ikke spænde ben for.

mandag den 20. december 2010

Løb i sne og kulde

Jeg har længe tænkt på at oprette en blog her, men ikke lige syntes jeg havde tid til at sætte mig ind i det. Nu skal det dog være, og umiddelbart  virker det jo ret nemt.

Løb er derimod ikke så nemt i denne tid, men nærmere en udfordring. Samtidig er det dog utrolig flot i det sneklædte landskab. Den anden eftermiddag var jeg ude og løbe min tur efter arbejde, der lå tågebanker i lavningerne og tusmørket kom langsomt snigende - det var næsten som at løbe i et eventyrland. Sådan en dag synes jeg ikke det er nogen sag at komme afsted, selvom temperaturen er nede omkring minus 10. Nu lover de dog en del blæst i de kommende dage, og det er så ikke lige der jeg har nemmest ved at motivere mig selv ud af døren.
 
Smukt er det da :-)
Vejene er stadig hvide
Jeg har virkelig været glad for mine Yaktrax - det havde ikke været nemt at få løbet ret meget heromkring uden. Nu lover de mere sne torsdag, så det bliver nok ikke til bare veje det næste stykke tid. Jeg håber dog at kunne få løbet mine 4 ugentlige ture trods vintervejret. Planen er jo at deltage i Socialhalvmarathon den 31. og vinterhalvmarathon i Kalundborg den 9. januar, så det går jo ikke at lade sofaen vinde over løbeskoene...heller ikke selvom det blæser, sneen fyger og det er hundekoldt.